- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק רע"פ 10504/04
|
רע"פ בית המשפט העליון בירושלים |
10504-04-א'
19.11.2004 |
|
בפני : אדמונד לוי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ג'אבר אבו פריח עו"ד אלעטאונה נאסר עו"ד אל טורי נמר |
: מדינת ישראל |
| החלטה | |
נגד המבקש, ג'אבר אבו פריח, הוגש כתב אישום בו יוחסה לו עבירה של ביצוע מעשה מגונה, עבירה לפי סעיף 348(ג) לחוק העונשין, התשל"ז-1977. בכתב האישום נטען, כי ביום 25.4.01, כאשר המתלוננת - קטינה שטרם מלאו לה 14 שנים - שהתה עם חברותיה ברחבת העירייה בבאר-שבע, ניגש המבקש אליה, והעביר את ידו על חזה לשם סיפוק מיני.
תחילה כפר המבקש בעובדותיו של כתב האישום, ורק לאחר שכמעט כל עדי התביעה נשמעו, הוא ביקש לחזור בו מכפירתו והגיע להסדר טיעון עם המשיבה. לאור הודאתו, הרשיע בית המשפט השלום את המבקש, וגזר לו שלושה חודשי מאסר בפועל, שמונה חודשי מאסר על תנאי, קנס בסך 1,000 ש"ח, ופיצוי המתלוננת בסכום של 2,500. בגזר דינו ציין בית המשפט, כי "הנאשם ביצע עבירה חמורה ביותר. לא קשה לתאר את הפחד והאימה שתקפו נערה בת 14, כאשר מוצאת עצמה נרדפת ע"י קבוצה של נערים שבסופו של דבר גם אחד מהם לא רק שהוא רץ אחריה, אלא גם מנסה לפגוע בה ומבצע בה מעשה מגונה. מדובר בנערה בגיל 14, על סף גיל ההתבגרות, שרק החלה את דרכה בחיים ונחשפת לחוויה קשה ביותר שיכולה ללוות אותה שנים רבות" (עמוד 24 לפרוטוקול הדיון מיום 12.5.04).
המבקש לא השלים עם גזר הדין וערער עליו בפני בית המשפט המחוזי בבאר-שבע. בערעורו טען, כי היה ראוי להסתפק בחיובו לבצע שרות לטובת הציבור, כפי שהמליץ בעניינו שירות המבחן, ולחלופין, היה נכון לאפשר לו לשאת במאסר בדרך של עבודות שרות ולא במתקן כליאה. בית המשפט המחוזי דחה את הערעור בציינו כי עונש של מאסר בפועל לתקופה של שלושה חודשים, אינו חמור בנסיבות העניין.
עתה עותר המבקש לקבלת רשות ערעור, אולם לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה, לא מצאתי כי הוכחה עילה למתן רשות זו. הלכה היא, כי רשות ערעור ניתנת במשורה, ורק במקרים בהם עולה לדיון סוגיה בעלת חשיבות משפטית כללית החורגת מעניינם הפרטי של הצדדים. לא כזה הוא המקרה הנדון בפני, בו השגותיו של המבקש מכוונות כולן כנגד העונש שהושת עליו, עונש שאינו חורג מרמת הענישה המקובלת והראויה, ולמצער, אינו מחייב את התערבותו של בית משפט שלערעור. באשר להמלצתו של שירות המבחן - בית משפט השלום התייחס אליה, ובגדר סמכותו קבע כי דרך הענישה המומלצת אינה הולמת את הנסיבות בהן התבצעה העבירה. ולא למותר לחזור ולהדגיש, כי המלצתו של שירות המבחן - כשמה כן היא - ובית המשפט אינו חייב לאמץ את האמור בה, בבחינת כזה ראה וקדש.
הבקשה נדחית, וממילא נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצועו של גזר הדין.
ניתנה היום, ו' בכסלו תשס"ה (19.11.2004).
ש ו פ ט
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. /שב התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
